Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2006

Αναβάθμιση σκληρού στον Intel iMac

(Ανεξαρτήτως αν ο iMac που λέγαμε πλησιάζει ή αργεί ακόμα) Βρήκα αυτή τη σελίδα, Ασιατικής, αγνώστων λοιπών στοιχείων, προελεύσεως στην οποία τα παληκάρια έχουν ξεκαπακώσει ένα από τους καινούργιους iMac και τον έχουν κάνει βίδες!

Όπως φαίνεται από τις σχετικές φωτό, η εσωτερική "ρυμοτομία" του iMac έχει αλλάξει από τις παλαιότερες εκδόσεις, αλλά παρ' όλ' αυτά ο σκληρός (που μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να αναβαθμιστεί) είναι ακόμα σχετικά προσπελάσιμος - άρα πιθανολογώ πως θα μπορεί να αντικατασταθεί με οποιονδήποτε SATA συμβατό... εννοείται εκτός εγγυήσεως:D Κυρίως παρουσιάζει ενδιαφέρον αυτή η φωτογραφία, όπου παρουσιάζονται συγκριτικά τα εσωτερικά των τριών τελευταίων γενεών iMac.

Προσοχή, το ξανατονίζω: στο site της η Apple αναφέρει πως do it yourself στον Intel iMac υποστηρίζει μόνο τις αλλαγές μνημών (που δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, σε βιδωτή καταπακτή στον "κώλο" του μηχανήματος είναι η RAM). Όποιος ξεβιδώσει για οποιονδήποτε λόγο το καπάκι του Intel iMac του έχει αχρηστεύσει την εγγύηση, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Ενδιαφέρουσα πατέντα, χρήζει διερευνήσεως:) Τώρα, αν έβρισκα και τα γκαφρά για τον iMac...