Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2006

Επαναφορτιζόμενο ασύρματο σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι με οπισθοφωτισμό από τη Microsoft

Βρήκα στο site του ελληνικού PC Magazine αυτό το άρθρο. Ουσιαστικά η Microsoft έχει ανακοινώσει ένα σετάκι keyboard / mouse, ασύρματα (με Bluetooth), επαναφορτιζόμενα με αρκετά καλούδια όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Απ' ότι λέει στο site του προϊόντος, η MS έχει βάλει δίαφορα εξτρά για χρήστες Vista (όπως μία λειτουργία που μοιάζει με το Expose των Mac και που παίρνει μπρος με το ποντίκι), τέσσερις θύρες USB στη βάση φόρτισης (την κάνει hub ουσιαστικά), power level indicator, τα γνωστά κουμπάκια συντομεύσεις και κομφόρ που έχουν όλα τα πληκτρολόγια της Microsoft με δυνατότητες multimedia συν τα χαρακτηριστικά του Media Center keyboard που έβγαλε πρόσφατα και διάφορα άλλα ευχάριστα.

Το ντιζάιν κινείται στα γνωστά επίπεδα της εταιρείας που είναι αρκετά ψηλά, και σε γενικές γραμμές μου έκανε καλή εντύπωση. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα όμως της λύσης αυτής είναι το λεγόμενο intelligent backlight: το πληκτρολόγιο είναι οπισθοφωτιζόμενο! Διαθέτει έναν αισθητήρα που ανιχνεύει τον φωτισμό του χώρου, αλλά και το αν η συσκευή είναι σε χρήση. Έτσι, αν υπάρχει φως στο δωμάτιο, ή αν το πληκτρολόγιο δε χρησιμοποιείται (μάλλον έχει και κάποιου είδους proximity sensor), το φως κάνει dim από μόνο του. Ανάλογα κόλπα (φυσικά!) κάνουν εδώ και καιρό και οι Μακ, οπότε τίποτα το νεώτερο, αλλά παρ' όλ' αυτά είναι ένα feature που οι γκατζετάκηδες θα αγαπήσουν!

Τιμούλα να δούμε... μυρίζομαι άνω της 150άρας:DDD
edit: τώρα είδα στο άρθρο του PCMag ότι λέει πρώτες εκτιμήσεις 250 ευρώ... την καταδίκη μου μέσα!