Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

BLOGme.gr - ιστορία για (πολύ) αγρίους

Μιας που είμαι σε κλίμα κατήφειας και γενικότερης μουρμούρας σήμερα, ας ρίξω κι εγώ δυο - τρεις γραμμές για το θέμα που έχει ταρακουνήσει όλη την Ελληνική μπλογκόσφαιρα αυτές τις μέρες.

Το Blogme.gr είναι site που μοιάζει με το monitor - δηλαδή, μαζεύει αυτόματα και χωρίς παρέμβαση του ιδιοκτήτη τις νεώτερες καταχωρήσεις από διάφορα ελληνικά blogs, τις εμφανίζει (χωρίς να τις αποθηκεύει ή να τις cacheάρει κάπου) ταξινομημένες χρονολογικά ή κατά θεματικό αντικείμενο κ.ο.κ., και γενικότερα προάγει το εναλλακτικό μέσο του blogging στην Ελλάδα σαν φορέα εκφράσεως απόψεων και ενημερώσεως γενικότερα.

Προκύπτει λοιπόν πως κάποιο ελληνικό blog έχει δημοσιεύσεις που προσβάλλουν κάποια δημόσια προσωπικότητα, την οποία δε γνωρίζουμε ακόμα γιατί ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, το παιδί που έχει το Blogme από ευθιξία και διακριτικότητα δε θέλησε να δώσει ονόματα και λεπτομέρειες στη δημοσιότητα ακόμα. Αυτή η προσωπικότητα λοιπόν, αποφασίζει και πολύ σωστά, κρίνοντας πως θίγεται, να προβεί στις κατάλληλες νομικές ενέργειες και να κάνει μήνυση. Αλλά πού - όχι στον blogger που έγραψε ό,τι έγραψε, αλλά κατά του ιδιοκτήτη του Blogme! Είναι σα να λέμε, ανοίγω το Google και κάνω αναζήτηση για "Flareman" και επειδή είδα ότι κάποιο αποτέλεσμα γράφει "ο Flareman είναι μεγάλο αρχίδι και μαλάκας", εγώ αντί να κάνω μήνυση κατά του χρήστη που έγραψε όπου έγραψε την προσβολή, μηνύω το Google, που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να μαζέψει αυτόματα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση το υλικό της υβριστικής σελίδας, μαζί με μερικά εκατομμύρια άλλες!

Δεν ξέρω τις ακριβείς λεπτομέρειες και γι' αυτό δε μπορώ να δεσμευτώ για τη θέση μου, αλλά τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως η κατάσταση είναι πρωτοφανής και τραγελαφική για τα παγκόσμια δεδομένα. Αν θυμάστε, είχαμε γίνει ρεζίλι με το νόμο σχετικά με τα τυχερά παίγνια και τα NetCafes, τώρα θα γίνουμε ρεζίλι ξανά παγκοσμίως με αφορμή το συμβάν. Πιστεύω η Ελληνική Δικαιοσύνη να λειτουργήσει σωστά και να κλείσει την υπόθεση όπως είναι, χωρίς πολλά πολλά. Εμπιστοσύνη τους έχω, απλώς έχω περιέργεια να δω πώς θα εξελιχθεί το θέμα.

Ένα πράγμα μόνο ακόμα: σκεφτείτε τον άνθρωπο τον Αντώνη. Στα καλά καθούμενα, οικεγενειάρχης Χριστιανός, νομοταγής πολίτης, επιχειρηματίας εργαζόμενος, και στα καλά καθούμενα και χωρίς να φταίει καλά καλά, να βρεθεί στο κρατητήριο με χειροπέδες, να κάθεται να του παίρνουν αποτυπώματα και φωτογραφίες καταδίκου και να περνάει ανακρίσεις, προανακρίσεις και απολογίες. Με τεράστια επίπτωση στη δουλειά του, στα προσωπικά του, στην υπόληψή του (αχ αυτό το καθαρό κούτελο στην κοινωνία, όλοι γι' αυτό ζούμε), στους πελάτες του, σε όλα. Και πώς βρέθηκε κάποιος με κατά πάσα πιθανότητα καθαρό ποινικό μητρώο να κουβαλάει κατηγορίες για εξύβριση και συκοφαντία για κάτι που ποτέ του δεν είπε ή υπαινίχθηκε. Δεν ψέγω την ΕΛ. ΑΣ., τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι - άπαξ και τους έγινε καταγγελία και μήνυση είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να ακολουθήσουν την προδιαγεγραμμένη διαδικασία.

Το μόνο που ελπίζω είναι η όλη κατάσταση να οφείλεται σε τραγική παρανόηση και παρεξήγηση και να λυθεί το ζήτημα όσο πιο ομαλά γίνεται...
Technorati Technorati tags: , , ,