Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2006

Κι άλλα security updates;!

Η γκρίνια συνεχίζεται! Έλεος πια με τα patches της Microsoft - ξανά μόλις τώρα άρχισε να φορτώνει μπαλώματα για critical security issues. Καλυμμένος είμαι σε γενικές γραμμές, αλλά ώρες ώρες καταντάει γελοίο.

Τα Windows έχουν γίνει πια σουρωτήρι. Υποτίθεται ότι το SP2 είχε παρουσιαστεί για να βοηθήσει στον τομέα ασφάλεια, το ίδιο και το firewall που απέκτησαν τα XP με την ίδια έκδοση SP. Τρίχες! Ακόμα μπάζουν από παντού τα ρημάδια, αν δε βάλεις δικά σου προγράμματα πάνω δεν κάνεις δουλειά - άσε που πρέπει να φροντίσεις να είσαι καλυμμένος και από την ίδια τη Microsoft γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι φεύγει από το μηχάνημά σου προς αυτούς...

Και στο Linux (πχ Ubuntu που προτιμάω εγώ) έχει πολλά και συχνά (και ενίοτε μεγάλα είναι η αλήθεια) updates, αλλά εκεί δεν είναι αρλούμπες. Κάνεις 200 MB update, και σου αναβαθμίζει τα πάντα με ό,τι νεώτερο βρει στα repositories, ας είναι καλά το package management. Από πυρήνες και components του συστήματος μέχρι εφαρμογές γραφείου, ακόμα και τα παιχνιδάκια που έχει για να ασχολείσαι!

Μωρέ, δε θα πάρω τον iMac; Μπουχός τα XP, θα σε φτιάξω κερατά...

ΥΓ: Ακόμα τα περνάει το ρημάδι, τι διάλο κατέβασε; Ιό; :lol: