Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006

Παραλήρημα

Για να μη λέμε ότι είναι μόνο ολαρία ολαρά τα σχολιαρόπαιδα τη σήμερον, ιδού και μία τουλάχιστον περίπτωση που, όπως και να το κάνουμε, λέει πολλά.

Πάντως είναι γεγονός ότι το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς το θέμα τα πιτσιρίκια στα σχολεία πλέον. Τσίπα μηδέν, τσαμπουκάς στο τέρμα, λες και βιάζονται να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους! Και λόγω της ηλικίας δεν έχουν αίσθηση του μέτρου, δεν έχουν προλάβει να την αναπτύξουν, και στην προσπάθειά τους να μιμηθούν διάφορα άλλα πρότυπα κάνουν πράγματα ακατανόμαστα που εμείς στην εποχή μας ούτε που θα τολμούσαμε να σκεφτούμε.

Α, και όποιος νόμιζε ότι τα μικρά περίμεναν τον Εισαγγελάτο για να τους βάλει την ιδέα να ψωλιάζονται στα σχολεία είναι μακράν νυχτωμένος. Εδώ κοντεύουν να βιάσουν εμάς!

Άντε, και έχω και μπαΐλντες:)

ΥΓ: Και μιας που είμαστε στο θέμα, πολύ αμφιβάλλω αν στην υπόθεση της 16άρας από την Εύβοια όντως υπήρξε βιασμός ή κάτι ανάλογο. Χωρίς απτά δεδομένα δε νομίζω να βγει άκρη πάντως. Και σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι να στιγματίζουμε τα παιδιά - τους 4 ή την 1 - χωρίς στοιχεία είναι απαράδεκτο.
Technorati Technorati tags: , ,

5 Σχόλιο/-α:

 • Δεν ξέρω αν θα ήμουν εξίσου τίμιος προσωπικά. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Ελπίζω να ήμουν.

  Για την 16χρονη πάντως, οφείλω να σου πω ότι όπως θα μάθεις του χρόνου, στην Ιατροδικαστική υπάρχει μια μεγάλη αρχή που λέει ότι το θετικό εύρημα επιβεβαιώνει την θεωρία, το αρνητικό δεν την αποκλείει. Κοινώς το ότι δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού από τον Ιατροδικαστή δεν σημαίνει ότι δεν βιάστηκε.

  Συμφωνώ πάντως με τα περι στιγματισμού. Τα κανάλια πάντα ξεχειλώνουν τέτοια θέματα.

  Από τον/την Blogger Azrai, στις Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006 10:05:00 π.μ.  

 • Για τα λεφτά, προσωπικά πιστεύω ότι το ξένο χρήμα, ειδικά το πολύ ξένο χρήμα, έχει πολύ μεγάλο βάρος:) Στο περίπτερο για τσιγάρα να πας, αν έχεις έστω και δράμι συνειδήσεως θα σου βαραίνει την τσέπη...

  Για την 16χρονη, πιστεύω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα. Ξύπνησαν όλοι ξαφνικά και ασχολούνται με τα σχολεία, τους μαθητές, τους αλλοδαπούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις παιδικές βαναυσότητες και ένα κάρο τέτοια. Μα καλά, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι οι μεν καναλάρχες του δίνουν ό,τι πουλάει, οι δε πολιτικοί ό,τι έτυχε να κινεί το δημόσιο αίσθημα;

  Δεν αποκλείω τίποτα, απλώς θεωρώ πως το να βγαίνουν διάφοροι και να λένε "πωπω τους σάτυρους τους μικρούς, πωπω το καημένο το κοριτσάκι" χωρίς κανένα απτό στοιχείο είναι το ίδιο αποτρόπαιο με το να λέγανε "πωπω τα καημένα τα αγοράκια, πωπω την πουτάνα την μετανάστρια".

  Αυτά:D

  Από τον/την Blogger Flareman, στις Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006 4:40:00 μ.μ.  

 • Ά, ρε η δεκαετία του 1990 είναι πολύ μακριά. Τότε που στο Δημοτικό είχαμε τη βέργα (και πόναγε πραγματικά!) και στο Γυμνάσιο-Λύκειο που έπαιρνες και κοσμία... Α, ναι και τότε το κινητό ήταν άγνωστη έννοια, μόνο για τα ψώνια. Τώρα... τι να πώ... τα σχολιαρόπαιδα ξεπούλησαν την αθωότητα τους σε ένα κινητό.

  PS: Και στις καταλήψεις των 90's υπήρχε "πίτσι-πίτσι". Αλλά όχι κάμερα για να τα γράψεις...

  Από τον/την Anonymous Nassos, στις Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006 10:59:00 μ.μ.  

 • Για τα κινητά ουδέν σχόλιο, εγώ πήρα κινητό στα χέρια μου Γ' Λυκείου και στην ουσία άρχισα να το δουλεύω ως πρωτοετής... Ρε Νάσο, σήμερα δεν έχει πίτσι πίτσι, μάλλον για πίτσι π00τσι την κόβω την φάση... εδώ πήγα να πάρω το λεωφορείο κοντά από το σπίτι μου (η στάση είναι απέναντι από το παλιό μου λύκειο) και σκάνε μύτη - σχόλασμα γαρ - δύο πιπίνια με χαμηλοκάβαλες φόρμες, όλα έξω, και με κόβανε σα κουτί με μπισκότα στο ράφι του σούπερ μάρκετ!

  Είπαμε, μ' αρέσει πού και πού να παίρνει *λίγο* και η γυναίκα την πρωτοβουλία αλλά αυτό παραπάει!:O

  Από τον/την Blogger Flareman, στις Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006 12:58:00 π.μ.  

 • Σωστά, τότε τα κορίτσια "μας" δεν φόραγαν string και thong...

  Όσο για το κινητό, π΄ρωτη φορά πήρα το 2002...και ακόμη να το αλλάξω...

  Από τον/την Anonymous Nassos, στις Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006 11:00:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική