Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2006

Office 2007 και OSX: Η συνέχεια (ΧΑ!)

Σε συνέχεια της προηγούμενης κουβέντας μας σχετικά με την ασυμβατότητα του Office 2007 XML format με την 2004 έκδοση της σουίτας για Mac υπολογιστές, βρήκα αυτή τη δημοσίευση:)

Αναφέρεται ουσιαστικά (και τεκμηριωμένα από άτομα που έχουν τη δοκιμαστική έκδοση του Leopard στα χέρια τους) ότι το Text Edit, το πρόγραμμα του Mac OS X για άνοιγμα και επεξεργασία αρχείων κειμένου (τόσο txt όσο και rtf, αλλά και doc) έχει τη δυνατότητα να ανοίγει και το νέο Open Source φορμά της Microsoft! Για άλλη μια φορά, η Apple βγαίνει μπροστά στη στροφή:)

Για να είμαστε όμως και εντάξει, πήρε κάπου το μάτι μου πως μέχρι το Μάρτιο του 2007 θα έχει βγει και επίσημος μετατροπέας και για την Mac έκδοση του παλιού Office. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να μείνουμε έτσι. Στην αρχική περίοδο της μετάβασης όλοι ακόμα θα δουλεύουν τα παλιά formats, όταν δε έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση θα υπάρχουν λύσεις.

Πάλι καθαρή τη βγάλαμε:P

2 Σχόλιο/-α:

 • Να ερωτήξω εγώ κάτιτις...

  Αυτήν την στιγμή, το MS Office πουλάει κυρίως λόγω... συμβατότητας με Office documents (.doc, .xls κλπ). Αν πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία να αλλάξεις όλα σου τα υπάρχοντα έγγραφα από .doc σε 2007 XML format, γιατί να μην κάνεις τον ίδιο κόπο να τα γυρίσεις σε .odf, το οποίο ξέρεις ότι από την στιγμή που έχει την open-source κοινότητα από πίσω θα το βρεις παντού;

  Και όταν λέμε παντού, εννοούμε σε όλα τα OS, σε όλες τις πλατφόρμες (pc, mac, pdas, κινητά).

  Άσε που η άδεια χρήσης του ECMA Office Open XML (όπως ονομάζεται επίσημα) είναι ακόμα λίγο θολή. Τα πάντα βασίζονται σε μια... υπόσχεση (...) της Microsoft να μην μηνύσει αυτούς που θα υλοποιήσουν συμβατές εφαρμογές.

  Ρίξε και μια ματιά εδώ, έχει ενδιαφέρον.

  Από τον/την Blogger dtsomp, στις Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2006 3:10:00 π.μ.  

 • Το πρόβλημα είναι πως (τουλάχιστον μέχρι τώρα) το Office ήταν μονόδρομος σε ορισμένες περιπτώσεις. Παράδειγμα, κάποια προχωρημένα κολπάκια με ορισμένα features (πχ στο Excel, κάποιες συγκεκριμένες φόρμες και δε συμμαζεύεται), άσε που δε νομίζω να άνοιγε η έκδοση 2003/2004 ODF. Το Open/NeoOffice κάνει μία χαρά τη δουλειά του όταν πρόκειται για βασικά πράγματα, αλλά όταν δε μπορείς να ανοίξεις το 100% των αρχείων που σου δίνουν, και τα δικά σου μπορεί να μην παίξουν στον άλλον (που είναι n00bας και δεν ξέρει τίποτα πέραν του MS Office), τι κάνεις;

  Θα δείξει πώς πάει με την έκδοση 2007. Πάντως σε Mac αν τελικά όντως το iWork '07 έχει και spreadsheet εφαρμογή (πολύ δε μάλλον αν είχε και ΒΔ), δε νομίζω να κάτσει κανείς Mac user να ασχοληθεί σοβαρά με οποιοδήποτε MS Office. Άντε το πολύ πολύ να το έχει για θέμα συμβατότητας:)

  Από τον/την Blogger Flareman, στις Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2006 3:21:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική