Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

Apple 802.11n Enabler for Mac

Εκτός από τα πολύχρωμα Shufflάκια που λέγαμε, η Apple έβγαλε σήμερα και το πολυσυζητημένο πρόγραμμα για ενεργοποίηση των 802.11 draft n δυνατοτήτων που έχουν όλοι οι νέοι Core 2 Duo Macs με ασύρματα κυκλώματα (δηλαδή, όλοι οι νέοι MacBooks, MacBooks Pro, iMacs εκτός του μικρού και Mac Pros που έχουνε την προαιρετική κάρτα Airport Extreme). Η Apple είχε βάλει στους υπολογιστές μας (τέτοιος είναι και ο δικός μου) ασύρματα κυκλώματα που εκτός από τις παλιές γενιές a, b και g WiFi υποστηρίζουνε και την draft υλοποίηση της επερχόμενης γενιάς n. Με αυτό το προγραμματάκι η κάρτα πλέον συμπεριφέρεται και ως 802.11n και μπορεί να επικοινωνήσει με άλλες n συσκευές (για την ώρα στη αγορά μόνο το Airport Express Base Station και κάποιες άλλες) σε μεγαλύτερες ταχύτητες και με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το θέμα είναι ότι το enabler τιμολογείται στα δύο δολλάρια από το online Store της Apple. Μπαίνεις, πληρώνεις, το κατεβάζεις και το τρέχεις. Φυσικά, θέλει όλα τα ήδη προϋπάρχοντα updates για να περάσει σωστά, αλλά το πρόβλημα είναι αλλού: όπως και π.χ. με τον κωδικό για το QuickTime Pro, πρέπει για να αγοράσεις από Apple Store online να έχεις πιστωτική κάρτα με λογαριασμό σε διεύθυνση της χώρας όπου εδράζεται το Apple Store, για παράδειγμα αγγλική κάρτα για αγορές από το Apple Store UK. Έλα όμως που στο Ελλάντα δεν έχουμε (ακόμα!) Apple Store αλλά τη μούφα της Rainbow! Οπότε αν είστε Έλληνες, δια της επίσημης οδού ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

... παρ' όλ' αυτά, όποιος ψάχνει βρίσκει:D

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πειρατεία είναι έγκλημα και διώκεται ποινικά, μην κλέβετε τον κόπο των άλλων! Ωραίο πράμα η n συμβατότητα όμως εε;:)