Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

Μεθαμφεταμίνη: πώς να γίνεις ζόμπι γρήγορα και αποτελεσματικά

Τη θέση μου από εδώ στο Νυστέρι σχετικά με τα ναρκωτικά και τα συναφή κοκτέιλς την έχω αναφέρει κατά καιρούς. Ώρα μου είναι λοιπόν να κάνω μία (δανεισμένη) κοινωνική προσφορά στην ιντερνετική νεολαία:)

Η μεθαμφεταμίνη ("meth" για συντόμευση) είναι ένα ψυχοτρόπο ναρκωτικό που προκαλεί εξαιρετικά έντονη ευφορία και επιθυμία για σεξ, φοβερά εξαρτησιογόνο και επικίνδυνο - σε φαρμακευτική μορφή υπάρχει σε δύο ισομερή, το d και το l, με το δεύτερο να βρίσκεται στο Vicks και να είναι πολύ αθωότερο και μη εξαρτησιογόνο, και το d να περιέχεται στο ψυχοφάρμακο Desoxys που χρησιμοποιείται σε άτομα με ανικανότητα συγκέντρωσης, ναρκοληψία κ.ο.κ. Για περισσότερες πληροφορίες, μη σας κουράζω, Wikipedia!

Η ουσία είναι αλλού. Κάντε κλικ εδώ, και δείτε τις φωτογραφίες. Εμπρός, πατήστε, μη ντρέπεστε. Καλό θα σας κάνει. Είναι φωτογραφίες ατόμων που άρχισαν να παίρνουν το ναρκωτικό, πριν την έναρξη της λήψης και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (λέει για κάθε περίπτωση πόσο). Κάντε κλικ και δείτε όλα τα ζεύγη φωτογραφιών. Μη σιχαίνεστε, μην κλείνετε το παράθυρο, αναγκάστε τον εαυτό σας να μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια.

Και τώρα, σκεφτείτε πώς θα ήταν να είστε εσείς στη θέση αυτών των ανθρώπων. Με ουλές και σακούλες κάτω από τα μάτια, ατημέλητοι, δυστυχισμένοι, καχεκτικοί. Ή, ακόμα χειρότερα, το παιδί σας, το ανήψι σας, ο φίλος ή η φίλη σας.

Παίδες, τα έχουμε πει. Τα ναρκωτικά είναι ταξίδι άνευ επιστροφής στο άπειρο με βάρκα την απόγνωση. Όποιος αρχίζει, ακόμη και από τα λεγόμενα μαλακά, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στα βαριά και τότε δεν τον σώζει τίποτα. Φυλάξτε τους αγαπημένους σας, θα σας ευγνωμονούν κάποια μέρα...