Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007

Δοκιμή

Πειραματίζομαι με το NetNewsWire και το MarsEdit - δύο εξαιρετικά προγράμματα για Mac που έχουν να κάνουν με την παρακολούθηση blogs αλλά και RSS γενικότερα. Κουράστηκα από το Google Reader και η αλήθεια είναι ότι μου είχανε λείψει τόσο οι εξειδικευμένες δυνατότητες των local προγραμμάτων, αλλά εκτός αυτού, ήθελα μία εφαρμογή που να ταιριάζει γάντι στη φιλοσοφία και το στυλ των προγραμμάτων του OS X.

Αυτό το ποστάκι το κάνω μέσα από τον MarsEdit - να δούμε αν θα το δώσει σωστά:)

5 Σχόλιο/-α:

 • ... και απ' ότι φαίνεται παίζει μια χαρά:)

  Από τον/την Blogger Flareman, στις Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007 12:41:00 π.μ.  

 • safari δοκίμασες?

  βήμα 1:ανοίγεις το feed
  βήμα 2:το κάνεις bookmark
  βήμα 3:περιμένεις να ανέβει κάτι καινούργιο


  γιατί να μπλεκεις με web readers και αηδίες?

  Από τον/την Blogger Derek, στις Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007 7:00:00 π.μ.  

 • ελα ρε spyroooooooo
  Vienna λεμεεεεεεεεεε

  Vienna

  Από τον/την Blogger Paris Apostolopoulos, στις Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007 11:03:00 π.μ.  

 • Τον είδα ρε Πάρι, καλός είναι - αλλά τώρα δυσκολεύομαι να διαλέξω:) Ο Vienna μου φαίνεται πιο αργός από τον NNW, δεν έχει επιλογές όσον αφορά τα enclosures (Add to iTunes π.χ., που έχει ο NNW), και του λείπουν ένα δύο πραγματάκια ακόμη. Από την άλλη, ο Vienna έχει επιλογή για Date στα Smart Lists (που λείπει από τον NNW, και ας έχει ένα σκασμό άλλα πράγματα), είναι τζαμπέ και open source, και μπορεί να γράψει και τονισμένα Ελληνικά στις μετονομασίες των feeds (που στον NNW πρέπει να κάνω copy paste τα τονισμένα από αλλού για να τα πάρει). Είναι πρόβλημα βέβαια ότι όταν στέλνει στον MarsEdit για μπλογκάρισμα ο NNW πιάνει όσο κείμενο του πεις και βάζει όλα τα links στη θέση τους, ενώ ο Vienna απλώς σου πετάει τον τίτλο και ένα link όπου πρέπει να βάλεις εσύ τίτλο, αλλά έστω... θα τους δοκιμάσω και τους δύο και βλέπουμε:)

  @ντέρεκ: Δοκίμασα, μου έσπασε τα νεύρα:) Δεν τον μπορώ τον Safari για αυτά, είναι προβληματικός, δεν κρατάει διαβασμένα/αδιάβασμα, δε μπορώ να τρέχω με το σύστημα bookmarks του, και, αν και έχει πολύ ωραίο τρόπο παρουσίασης, όταν έχεις μεγάλο αριθμό feeds δεν παλεύεται. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας:)

  Από τον/την Blogger Flareman, στις Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007 2:36:00 μ.μ.  

 • Κι εγώ φανατικά Vienna, αν και μάλλον το NNW είναι καλύτερο... Το θέμα είναι ότι ο Vienna είναι free κι open source(το πιο σημαντικό).. To χρησιμοποιείς κι έχεις τη συνείδησή σου καθαρή :-)

  Από τον/την Blogger WorldCitizeN, στις Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2007 3:31:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική