Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2007

CDάκια για την πλάκα

Έχω σπαστεί απίστευτα με κάτι δισκάκια που είχα αγοράσει πρόσφατα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς είχα πάει Χαλάνδρι να ανανεώσω το στοκ μου από άγραφα CDs και DVDs, γιατί είχα ξεμείνει και είχα και πολλά πράγματα που ήθελαν διώξιμο σε discs για να αδειάζει ο σκληρός (ένεκα και της μετανάστευσης σε Mac).

Είχα κατέβει Χαλάνδρι, σε έναν σιντά που ήξερα εκεί ότι είχε πολύ καλές μάρκες, δοκιμασμένες, αξιόπιστες και σε πολύ καλές τιμές (bulk το CDάκι στα 0.11 ? και DVDάκι στα 0.28 ?; Και καλής ποιότητας;:). Τελικά προκύπτει ότι ο τύπος έκλεισε (μετακινήθηκε; καλοδούλεψε και έκλεισε;) και μένω καφάσι. Μην έχοντας άλλη επιλογή, πήγα στα κεντρικά του e-Shop στο Χαλάνδρι (κοντά στην Κηφισίας, στο ύψος του Υγεία περίπου), από όπου και πήρα δύο πακέτα, ένα cake των 50 CDs μάρκας Creation, και ένα των 25 DVDs, μάρκας Pleomax / Samsung. Τα πλήρωσα και λίγο τσιμπημένα, ας πάει και το παλιάμπελο σκέφτηκα.

Τώρα που χρειάζεται να γράψω κάτι πράγματα, μου έχουν κάνει το βίο αβίωτο! Ειδικά τα CDάκια, αν βάλω να γράψω ο,τιδήποτε σε ταχύτητα πάνω από 20x μου καίνε το δισκάκι, ή βγάζουν laser calibration error, ή στο verification βγαίνει σφάλμα. Στην αρχή φοβήθηκα (σύνδρομο του switcher) ότι ήταν ελαττωματικό το Matshita recorder που έχει μέσα ο iMac, αλλά μετά σκέφτηκα ότι παίζει τέλεια, δεν έχει κλείσει τρίμηνο καν, και άλλα πράγματα τα είχε γράψει μια χαρά. Μετά σκέφτηκα μήπως φταίει ότι τα περισσότερα προγράμματα για Mac δεν υποστηρίζουν overburning, αλλά ούτε αυτό φταίει, αφού και με άλλα προγράμματα, και με δίσκους 300 MB τα ίδια. Τέσπαν, με τα πολλά αποφάσισα να δοκιμάσω σε μικρότερες ταχύτητες και έπαιξε. Σε ταχύτητες εγγραφής μέχρι 8x - 16x - άντε 24x τα γράφει μια χαρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλα τα προγράμματα εγγραφής για Mac (Toast, Disco, Burn, ακόμη και τα "δικά" Disk Utility και Burn Folders) βλέπουν τα δισκάκια αυτά ως ικανά να εγγραφούν μέχρι 24x. Χάλι τα Creation, δεν ξαναπαίρνω.

Από εδώ και πέρα, κέντρο Αθηνών, Στουρνάρη και έρευνα αγοράς και στα δισκάκια! Απ' το να βγάζω δεκαριές και δωδεκαριές καμμένα...

2 Σχόλιο/-α:

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική