Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

Mpouligator!

Είδα από το μπλόγκι του φίλτατου Πάρι για τους πέντε (!) νέους ή όχι και τόσο νέους αγκρεγκάτορες (συναθροιστές κατά το ελληνικώτερον) της Ελληνικής Μπλογκοποντόσφαιρας, και έχω να κάνω μία δήλωση:

Μπουλιγκέιτορ γαμεί!:D

Δε λέω, καλοί και οι υπόλοιποι, αλλά ο Mpouligator (ή αλλιώς aggregator του Μπούλη) είναι όλα τα λεφτά. Έχει τη μεγαλύτερη βάση από feeds, έχει RSS feed (πολύ σημαντικό), είναι όσο μινιμάλ πάει, έχει λινκάκια κλπ... όπως λέει και ο δημιουργός του, ό,τι πρέπει για το πρωινό χάζεμα του καφέ (το μεσημεριανό χάζεμα του κρουασάν στην περίπτωσή μου)! Ο τύπος λέει πως άμα θες να σε βάλει σε βάζει, άμα είσαι μέσα και θες να σε βγάλει, σε βγάζει. Αλλά καμπανάκια και τέτοια δεν έχει, βγήκες, πάει και τελείωσε! Δεν παίζουμε:)

Παράπονα; Ναι, δύο: πρώτον, δεν έχει περίληψη του κάθε post, όπως π.χ. είχε το Monitor. Καταλαβαίνω το σκεπτικό δε βάζω για να μην έρθει η κάθε κλώσσα (τυχαία η επιλογή του γένους θηλυκού, έτσι;) και μου πει παραβιάζεις τα δήθεν κόπιραϊτ μου, βγάλε με ή σε σαπίζω στη μήνυση. Απ' την άλλη όμως, αν είναι να το κάνει αυτό κάποιος ανώμαλος το κάνει και μόνο που έχεις το feed του ρε mpouli, οπότε γιατί να μη βάλεις και δυο τρεις γραμμές να ξέρω με τι ασχολείται το ρημάδι το post και άμα θέλω να το διαβάσω... αμαρτία:) Επίσης, δεν έχει αναζήτηση ούτε μπορεί να δείξει τα νέα posts από τη σελίδα του. Στο μόνιτορ ήταν απαραίτητο αυτό γιατί δεν είχε RSS feed, εδώ χάρη στο feed μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά από τον feed reader μου, αλλά αν είμαι εκτός σπιτιού; Πώς θα δω τι παρήλθε όσο έλειπα;:)

Πάντως θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δουλειά μετά το κλείσιμο του μόνιτορ, χωρίς πολλά πολλά και κάνοντας ακριβώς αυτό που θέλαμε: τον καφενέ όπου θα πάμε να ακούσουμε τι παίχτηκε. Άξιος mpouli, δεν πειράζει που δεν έχει domain, μια χαρά δουλειά κάνει!

1 Σχόλιο/-α:

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική