Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

finetune: Φτιάξτε την προσωπική σας playlist

Μοιάζει με την Πανδώρα (για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει), είναι βολικό, έχει πολλά κομμάτια και έχει και Wii player! Ο λόγος για το finetune, ένα site όπου μπορείς να βάλεις το όνομα ενός καλλιτέχνη και να ακούσεις επί τόπου, live, streaming, κομμάτια αυτού του καλλιτέχνη και άλλων, παρομοίου μουσικού ύφους.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των εφαρμογών τα έχουμε πει: άμεση μουσική, χωρίς διαφημίσεις, νόμιμα, στο πιάτο σας. Δίνεις το όνομα ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος και το site σου χτίζει μία streaming playlist που παίζει αενάως. Φυσικά δε μπορείς να σώσεις αυτά που ακούς στο δίσκο σου (και αν το κάνεις με εξειδικευμένα προγράμματα προφανώς είσαι παράνομος αν δεν είσαι ήδη ιδιοκτήτης του original CD). Οπωσδήποτε, αυτού του είδους οι υπηρεσίες χρειάζονται "βαριές" συνδέσεις, DSL και άνω, και κόβουν 15 με 30 Kbps από το εύρος της γραμμής.

Τα καλά του finetune: έχει τη δυνατότητα να taggάρεις τους σταθμούς που φτιάχνεις για να τους βρίσκουνε και άλλοι χρήστες χρησιμοποιώντας τα ίδια tags. Δεύτερον, μπορείς να πάρεις ένα widget / player που παίζει τον εκάστοτε σταθμό για φύτεμα στη σελίδα ή στο blog σου. Προσωπικά δεν το πολυσυμπαθώ γιατί μου τη δίνει η μουσική με το ζόρι στα blogs αλλά για όσους θέλουν η επιλογή υπάρχει. Τρίτον, μπορείς να φτιάξεις και έναν σταθμό, μέχρι 45 κομμάτια, που τα επιλέγεις εσύ, και όχι στην τύχη - ιδανικό για αφιερώσεις ή αγαπημένα κομμάτια. Επίσης, ο φοβερός και τρομερός Wii Player, που μπορεί να λέει ότι είναι για Wii αλλά είναι απλούστατος, πανέμορφος, ταχύτατος και με ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΑ γράμματα - και άρα είναι plus στο βιβλίο μας!:) Είναι αρκετά γρήγορο, ο Wii Player έχει ένα πανέμορφο ψευδο3D εφέ που αλλάζει κομμάτι, και τέλος, μπορεί να κάνει skip απεριόριστο αριθμό κομματιών, σε αντίθεση με το Pandora που μετά από δύο - τρία skip forward σε αναγκάζει να τα ακούς όλα. Μειονεκτήματα το ότι δε σε αφήνει να κάνεις rate τα κομμάτια που ακούς για να προσαρμόζεται στις μουσικές σου προτιμήσεις, καθώς και το ότι δε δέχεται ονόματα κομματιών, παρά μόνο καλλιτεχνών. Προφανώς, δε δουλεύει με βάση τη ΒΔ του Music Genome Project, οπότε υπολείπεται λίγο στην ακρίβεια όταν αντιστοιχεί μουσικές στα γούστα σου - αλλά εμένα δε με έχει απογοητεύσει ως τώρα.

Είναι recommended by Νυστέρι λοιπόν το finetune, δοκιμάστε το και αφήστε γνώμες και σχόλια στα comments!