Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

How To: finetune Wii player on your Mac desktop

Με έπιασε μία πώρωση με τον finetune τώρα και βρήκα ένα ωραίο κολπάκι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:)

Ο Wii player του finetune, από το περασμένο άρθρο, είναι εξ' ολοκλήρου γραμμένος σε Flash. Σε αντίθεση με τον flash player της Πανδώρας, που θέλει ένα κάρο ρυθμίσεις για να παίξει σωστά, το flashάκι του finetune δε θέλει τίποτα - απλώς συνδέεται με τον server τους και κατεβάζει ό,τι χρειάζεται για να δουλέψει. Μου μπήκε λοιπόν η ιδέα να πάρω τοπικά στον υπολογιστή μου το .swf αρχείο αυτό και να το δουλέψω χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω browser.

Ανοίγω τη σελίδα του finetune Wii player, ανοίγω τον κώδικα της σελίδας και βρίσκω τη διεύθυνση του Flash αρχείου. Εσείς με δεξί κλικ εδώ και αποθήκευση προορισμού ως το έχετε πάρει πανεύκολα:) Στη συνέχεια, έχω ένα πρόγραμμα στον Mac μου, το iSwiff, δωρεάν, απλούστατο, ανοίγει .swf αρχεία εκτός browser - ουσιαστικά ένας SWF player. Το έχω για τίποτα παιχνιδάκια flash που κατά καιρούς μου αρέσουν, τα κρατάω τοπικά και τα τρέχω με το iSwiff. Βάζω το αρχειάκι του finetune στο home folder μου, στα Documents και δοκιμάζω να το ανοίξω μέσα από το πρόγραμμα και έπαιξε!

Φυσικά υπήρξε ένα πρόβλημα, στην αρχή δεν άφηνε το Flash να συνδεθεί ο player με τους servers του finetune, οπότε ανοίγοντας το αρχείο μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι θα έπρεπε να δώσω δικαιώματα στο αρχείο για να τρέξει τοπικά. Πατώντας Settings μου άνοιξε σε ένα παράθυρο τις ρυθμίσεις του Flash Player, όπου και προσέθεσα τον φάκελο /Users/flareman/Documents/ όπου κρατάω το .swf που κατέβασα. Με το επόμενο άνοιγμα του στο iSwiff όλα έπαιξαν κανονικά και με το νόμο:D

Εναλλακτικά, και για όσους δεν είστε σε Mac, μπορείτε αντί για το iSwiff να χρησιμοποιήσετε τον Flash Player που εγκαθίσταται με την εγκατάσταση του Flash στο σύστημα:) Καλή ακρόαση!