Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Slife - Your digital life. Live and in color.

Βρήκα και έβαλα να δοκιμάσω το Slife 1.0, μετεξέλιξη του παλιότερου Onlife. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για Mac OS X που ουσιαστικά παρακολουθεί συγκεκριμένα προγράμματα του συστήματος όταν τρέχουνε (εννοείται όσο είναι ανοιχτό) για δραστηριότητα: τον Safari για σελίδες που άνοιξε, το TextEdit, Word κ.ο.κ. για αρχεία που ανοίξανε, το iTunes για μουσικές κ.ο.κ. που έπαιξε, το Vienna για RSS που εμφάνισε και πάει λέγοντας. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να ανοίξει το Slife και να δει υπό μορφή ημερολογίου, γραφικά, τι ακριβώς έκανε και πόση ώρα.

Παράδειγμα (αν δείτε μερικά screenshots από το site του προγράμματος θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ): στις 7 και τόσο άνοιξα τον Σαφάρι και είδα αυτή αυτή κι αυτή τη σελίδα, ταυτόχρονα λίγο μετά άνοιξα το MarsEdit και έκανα δύο ποστ εδώ, πιό μετά άνοιξα το Transmit (FTP client για Mac) και ανέβασα κάτι κάπου, πιο μετά άνοιξα το iTunes και άκουσα δύο τρία κομμάτια, και πάει λέγοντας. Στο κεντρικό παράθυρο του Slife το κάθε πρόγραμμα που παρακολουθείται έχει τη δική του γραμμή και οι ώρες αντιπροσωπεύονται από τις στήλες. Στη γραμμή του Safari θα δω δύο τρία μωβ παραλληλόγραμμα που το κάθε ένα αντιπροσωπεύει την κάθε σελίδα που είδα, και το μήκος του καθενός αντιπροσωπεύει την ώρα που την είχα ανοιχτή. Την ίδια στιγμή, η σελίδα φορτώνει στο κάτω μισό του παραθύρου. Στη γραμμή του iTunes θα δω με αντίστοιχα παραλληλόγραμμα τα κομμάτια που παίξανε, με μήκη ανάλογα της διαρκείας τους, και κάνοντας κλικ πάνω τους μπορώ να τα ακούσω μέσα από το πρόγραμμα. Επίσης, το Slife έχει δυνατότητες η κάθε "δραστηριότητα" να tagγκάρεται από τον χρήστη κατά θεματική ενότητα ή και κατά εργασία / project, ώστε να μπορεί κάποιος να δει αναλυτικά τι έκανε όσο δούλευε στον Mac του κατά κατηγορίες.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, είναι Universal Binary και μπορείτε να το κατεβάσετε - αν σας ενδιαφέρει - από το site του, εδώ. Όμορφο είναι, πλάκα έχει αλλά δε βλέπω κάποια τρομερή πρακτική χρησιμότητα.

Ίσως κάποιος από εσάς να διαφωνήσει:)

2 Σχόλιο/-α:

  • Γιατί δεν χρησιμοποιείς την λέξη επισημειώνεται αντί της "λέξης" tagγκάρεται; Είναι πολύ πιο ωραία.

    Από τον/την Anonymous Στέργος, στις Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2007 12:08:00 μ.μ.  

  • Σωστός είσαι, αλλά στο Internet όλοι για tags μιλάνε, όχι για καρτελάκια ή επισημειώσεις:( Αν το γράψω θα το καταλάβω εγώ, εσύ, άντε και άλλοι 2-3...

    Το γενικό νόημα του τι θες να πεις το καταλαβαίνω βέβαια - θα προσπαθήσω να μειώσω τους ξενισμούς:)

    Από τον/την Blogger Flareman, στις Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2007 1:09:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Αρχική