Νυστέρι

Κόψε κι άλλο!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Yahoo Pipes

Δεν το πρόφτασα να το κοιτάξω, έχει "βουλώσει" η σωλήνωση:) Αλλά διάβασα ψιλά χοντρά δύο πραγματάκια - το Yahoo Pipes υποτίθεται ότι είναι ένα API, μίς υπηρεσία δηλαδή που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις διαφορετικές πηγές δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ τους με συγκεκριμένους τρόπους που τους ορίζεις εσύ, και να σχηματίζεις / συλλέγεις / ξεσκαρτάρεις αυτά τα (δυναμικά και αλλάσσοντα, πάντα) δεδομένα κατά βούλησιν. Παράδειγμα: παίρνεις κάτι από εδώ, παίρνεις και κάτι από εκεί, φιλτράρεις τα αποτελέσματα του Βου με βάση τα δεδομένα του Ξου, και το τελικό αποτέλεσμα το περιορίζεις βάσει των Θου δεδομένων, και ό,τι μένει το κάνεις ένα RSS και το βάζεις στο news reader σου ή το blog σου... κι όποιος εννόησε εννόησε:P

Με μια λέξη: επιτρέπει να πάρεις πληροφορίες από διάφορες πηγές και να τις ανακατέψεις μεταξύ τους, να τις κόψεις και ράψεις στα μέτρα σου και να τις φορμάρεις όπως θέλεις. Καλό ακούγεται, με τρώνε τα χέρια μου να το δοκιμάσω.

Και όχι, το ότι θέλω να δοκιμάσω τις "πίπες" του Yahoo δε σημαίνει επ' ουδενί ότι έγινα ξαφνικά ομοφυλόφυλος - 110% στρέιτ παραμένω. Αυτό για τα ξυπνοπούλια που καραδοκούν:)